Pages

Thursday, April 21, 2011

vaccine booster

Bismillah...

Stress exam dah selesai seketika, tapi dalam jiwa masih ada yang tak kena...mungkin perlukan suntikan booster lagi untuk pertahankan sistem pertahanan jiwa yang sentiasa turun naik ni. Kalau jasad ada vaccination berkala untuk pertahanan sistem tubuh, sekarang masa vaccination untuk jiwa saya ! hmm...helai demi helai dibuka...mengharapkan terjumpa sesuatu yang dapat memberi booster pada jiwa...

"Sesungguhnya Engkau mengetahui apa yang kami sembunyikan dan apa yang kami tampakkan; dan tidak ada sesuatu pun tersembunyi bagi Allah, baik yang ada di bumi maupun yang ada di langit" (14:38)


Alhamdulillah, InsyaAllah setiap kesulitan ada jalan yang telah ditentukan untuk penyelesaiannya, semua perkara itu DIA yang merancang. Kuatkan jiwa saya !

Terngiang kata-kata seorang kakak...walaupun Allah dah tahu semua perkara, tapi kita mesti cerita semua pada DIA...dari A-Z, macam kita nak bercerita pada mak atau ayah lah, mesti nak cerita semua detail-detail kan? sebenarnya, kalau tak cerita pada mereka pun, mereka dah boleh agak yang kita ni merahsiakan sesuatu daripada mereka.

Allah pun sangat suka kalau kita cerita semua benda pada DIA, sebab DIA tahu, yang kita masih memerlukanNya dan kita tak lupakan DIA. Kadang-kadang kita yang sebenarnya tak mahu meminta dan memohon, terlalu sombong dan Ego.

Hakikatnya...

Allah sentiasa menunggu kita untuk mengadu atau berkongsi cerita pada DIA. Tengok betapa Caring nya Allah pada Kita?minta maaf semua ! =)

No comments:

Post a Comment